22.8.2011

syyssetti


Sydämet ja pöllöjä

Joihinkin sitä vain jää jumiin. Niin minulle on käynyt pöllölapasten ja Herttojen kanssa. Isompikin jo tilasi tälle syksylle uudet lapaset kera pöllöjen ja violettien silmien.



Edellisen kerran tein Hertan puuvillalangasta ja täytyy sanoa, että villalangalla ohjeen neulonta sujui huomattavasti sutjakammin. Nähtäväksi jää onko hattu liian kutittava, tätä lankaa nyt vain sattui lanka-arkusta löytymään. Mielestäni tämän mallista hattua ei voi vuorittaa, mutta voihan sitä sitten kylmillä säillä käyttää kypärämyssyn kanssa.

malli: hertta
lanka: step
puikot: 2 ja 2,5, lapsen koko

Ihailen ihmisiä, jotka vain saavat ajatuksen uusista lapasista, ottavat lankakerän ja puikot ja kas lapaset ovat valmiit. Minulle kaikki tekemiset, niin mielekkäitä kuin ovatkin, ovat prosesseja. Jonkin aikaa mietin mielessäni, mitä seuraavaksi voisin tehdä. Sitten valitsen langat, ohjeen. Ohjeen printtaaminenkin tai etsiminen omista kätköistä voi hyvinkin kestää muutaman päivän. (Olettaen, että sillä välin on jotain muuta näprättävää).  Nii-in. Ohjeen kaipaan kaikkeen. (Koen ilman ohjetta neulomisen tällä hetkellä turhautavana, koska omat kokeilut eivät ole tuottaneet sopivan kokoisia kappaleita toviin.) Itse tekeminen sujuu yleensä varsin jouhevasti. Viimeinen ponnistus on lankojen päättely. Ponnistuksen suuruus ei ole verrannollinen pääteltävien lankojen määrään, vaan ihan homman aloittamisen tuskaa. Ja sitten viimeiset yksityiskohdat. Pari viikkoa taisi vierähtää, jotta nämä pöllöt saivat silmät :)


malli: oma, pöllökaavio (maksullinen ohje)
lanka:step
puikot 2,5; koko n.90 cm lapsi

1 kommentti: