27.5.2011

Retroa

Mekko itselle

Pitkästä aikaa olen innostunut ompelemaan itselle. Onneksi tämä ensimmäinen mekko onnistui hyvin, motivoi jatkamaan oman kesävaatetuksenkin täydentämistä.
Ihanasti kangasvarastotkin pienenee ihan eri tavalla kuin lasten vaatteita ommellessa. Tavoitteena on päästä muutamasta laatikosta eroon ja pitäytyä ostamasta kankaita huvin vuoksi varastoon. Makuni on sen verran vaihtuva, ettei minun kannata hamstrata mitään.



Tykkäsin mallista, pääntielle tehdyt laskokset ja hihojen rypytykset olivat kivoja yksityiskohtia muuten yksinkertaisessa mekossa. Ehkä voisin, jos jaksaisin, ommella hieman kapeammaksi ja laittaa muotoa vyötärölle. Ainakin seuraavaan mekkoon. Luulen, että näitä voi nähdä vielä lisää.

Kangas: Lasten metsola
Kaava: Lana neulemekko, Ottobre women 5/2010


Shortsit

Kangasta jäi vielä hieman, josta ei enää mitään ihmeempää tehdä,  joten surautin pienemmälle todelliset retroshortsit. Harmi vain kun hieman liian naftit ja huonosti istuvat, ehkä kuitenkin yritämme muutaman kerran käyttää. Sen verran huonosti tehdyt kankaan vähäisyydestä johtuen, ettei voi tarjota kenellekään. Pitäisi varmaan uskoa suosiolla, että minun vauvani on kasvanut isoksi, eikä koko 92 aina ole riittävä. Tai sitten näiden ei ole tarkoituskaan olla istuvat ;)



Kaava: Beach boy,Ottobre 3/2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti