1.10.2011

silmäongelmia ja kaameita otoksia


Ensimmäiseksi anteeksipyyntö, että kuvat ovat pimeitä ja vaatteet epämääräisesti lattialla rutussa. Yritän ottaa sovituskuvat myöhemmin.

Ompelin neidoille uudet yökkärit. Isommalle mekkomallia ja pienemmälle pyjymaa. Materiaalina käytin omia vanhoja flanellisia yöpaitoja, jotka lojuivat laatikon pohjalla. Kankaat eivät näytä hyviltä, mutta ovat kuluneet ihanan pehmeiksi.




Punaruudullisen yöpaidan olen ostanut 15 vuotta sitten New Yorkista. Edessä oli napit alas asti, eivätkä ne milloinkaan pysyneet kiinni. Olisihan sitä voinut napinläpiä pienentääkin :-)
Vaaleanpunaisen lehmäpyjaman olen ostanut Citymarketista jossakin suuren suuressa hormonihäiriössä esikoisen syntymän jälkeen. Ajattelin sen toimivan hyvin lämpöisenä imetysajan vaatteena ja jonkun verran käytinkin. Painokuvio on huonolaatuinen ja paikoin kulunut pahasti.






Silmien tekeminen oli todella tuskaista, tai ei tekeminen, mutta jäljen katseleminen. Tytöille kelpasivat ja yöpuvuissa ei muille väliäkään. Harjoiteltavaa rittää, että saisi ilmeikkäät ja symmetriset silmät. Laiskana vain ompelin kirjontajalalla sinne tänne.




Aplikaatiokuvat: värityskuvia netistä

Kaava: paidoissa Polka dot-raglanpusero ottobre 1/08, housuissa Saimi jostakin Ottobresta.
Paidoista jätin halkiot pois, kun pääntiet mahtuivat muutenkin. Kanttasin resoreilla, jotta vähän vetää kasaan super avaraa pääntietä. Hihoihin lisäsin resorit. Housuihin jouduin laittamaan taakse lisävaraa kolmion muotoisella kaitaleella, kun ei muuten mene helposti vaipan yli. Samoin vyötärölle laitoin käännettävän resorin ja sisälle kuminauhan. Ja eihän mulla tietenkään ollut valkoista resoria riittävästi, joten mustaa jouduin ottamaan avuksi.

Fiilis: mukavinta on, että muistot vaatteiden hankinta-ajoista palasivat taas mieleen, kun kankaita leikkelin. Minulla tietyt vaatteet ovat tiettyjen aikakausien symboleita ja näillä vaatekappaleilla taisi olla aivan erityinen rooli. Varmaan siitä syystä halusinkin niistä tehdä tytöille yövaatteet, vaikka vanhempi sanoi, ettei tykkää punaruutuisesta kankaasta. Ponin kanssa kuitenkin suostuu käyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti