5.2.2012

Talven hattumuoti



Tämän talven hatut. Yritin kerrankin ottaa sovituskuvia ja palkkiotkin oli neuvoteltu. Silti homma oli hampaidenkiristystä. Ihailen, miten muut saa hyviä kuvia paikallaan olevista lapsista haluamallaan hetkellä.
Meillä on lapset mukavuudenhaluisia, eivätkä tykkää kylmästä leuasta, joten kypärämallit ovat ainoat, jotka päähän kelpuutetaan.







Paksut kypärät kuvilla. Neidit sai valita kuvat ja värit, oravan kanssa vähän nikottelin. Valmista piti saada illassa, joten kuvat on sen vuoksi hyvin yksinkertaiset. Päällä velour ja alla fleece. Lapset eivät ole valittaneet muusta kuin kylmästä nenästä kovillakaan pakkasilla. Esikoinen toivoi viime vuoden joululahjaksi nenänlämmitintä ja kiltimpää äitä :) Kumpikaan toive ei ole toistaiseksi toteutunut.






Kypärähattu hupun tai villahatun alle kuopukselle. Kaava on otettu vanhasta hyväksi todetusta hatusta. Hattu on tehty kaksinkertaisesta merinovillasta. Tarkenee hyvin tuiskussa tämä hupun alla tai sitten on paukkupakkasilla pidetty viime syksynä neulottua herttahattua tämän päällä.






Esikoiselle tein Ottobren Muraveinik-kaavalla siilihatun. Alkutalvesta olikin kovassa käytössä, mutta pakkasten tultua pitää olla päähine, jonne leuan saa kokonaan suojaan.
Toivottavasti tulevina vuosina muistan, että vuorin pitää olla hieman päällisosaa pienempi. Tänä vuonna se ei vielä edennyt huomiosta käytäntöön. Toisaalta leikkelen kankaatkin vähän sinnepäin, joten puolen sentin eron saaminen on luultavammin mulle utopiaa. 







Huovutettu hattu. Lankana fritidsgarn. Mariannekarkki. Äiti tykkää, lapset ei niinkään.  
Ylimmässä kuvassa näkyy toinen samanlainen, siinä lankana on huopanen. Se huopui meille liian pieneksi. Ei auttanut, vaikka miehen kanssa rystyset valkosina venytettiin. Menisi varmaan 1-vuotiaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti